15-05-12

Peillood niveaumeting: prima meetresultaat ook bij lastig stortgoed

De toepassing:

Het niveaumeten van stortgoed kan soms een lastige opgave zijn. Veel systemen zijn gebaseerd op een echometing door middel van radar of geluid. Daarbij wordt het resultaat vaak verstoord door het schuine oppervlak, de lage DK waarde van het product of het stof. Ook interne constructies in de silo's en reflecties van bijvoorbeeld lasnaden in de silowand kunnen de meting beïnvloeden.

Onze oplossing:

Met de Smartbob peilloodmeter en slechts een DN100 aansluiting bieden wij u een betrouwbaar resultaat. De Smartbob (of jojo) laat een gewicht aan een kabel in de silo zakken en meet, zodra het product wordt geraakt, exact de afstand. Vervolgens wordt dit gewicht weer direct teruggetrokken tot een volgende cyclus, waarbij de intervaltijd vrij ingesteld kan worden. Dankzij een breed scala aan gewichten kan vrijwel ieder stortgoed, ook fijnstoffig, gemeten worden.

Wie zijn wij?

Intercontrol is dé specialist op het gebied van industriële sensoren voor doorstroming, druk, niveau en temperatuur. Een enthousiast team van specialisten informeert u graag over de Smartbob en onze overige producten.

info@intercontrol.euwww.intercontrol.eu– T03/283 81 60

16:17 Gepost door www.intercontrol.eu | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.