15-05-12

Niveaumeting van stoffig en ultralicht stortgoed: Aquasant Messtechnik

De toepassing:

Aerosil is een extreem licht en stoffig product dat in de cosmetische en farmaceutische industrie als vul- en bindmiddel wordt gebruikt in rubber, verven, lakken en pasta’s. Het product is zo fijn van structuur dat met 10 gram in theorie een voetbalveld bedekt kan worden. Het niveaumeten van Aerosil is dan ook niet eenvoudig: de dichtheid en diëlektrische constante zijn zodanig laag dat gebruikelijke niveaumeetprincipes geen oplossing konden bieden. Toch eiste onze opdrachtgever hiervoor een betrouwbare bewaking van de 25 meter hoge silo´s.

Onze oplossing:

De impedantiemeettechniek van Aquasant Messtechnik had de primeur om als eerste een bevredigend resultaat voor deze moeilijke toepassing te bieden. Een speciaal ontworpen cascadesensor gecombineerd met moderne signaalverwerking klaarde de klus.

Wie zijn wij?

Intercontrol is uw specialist op het gebied van sensoren voor doorstroming, druk, niveau en temperatuur. Een enthousiast team specialisten informeert u graag over deze bijzondere niveaumeters en onze overige producten.

info@intercontrol.euwww.intercontrol.eu– T03/283 81 60

16:11 Gepost door www.intercontrol.eu | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.