03-08-11

Debietmeter, flowmeter voor additief injectie onder hoge druk

De toepassing

In de olie- en gasindustrie is het gebruikelijk om additieven onder hoge druk in het leidingsysteem te injecteren. Dit betreft meestal chemicaliën zoals corrosion inhibitor, methanol, wax, welke in relatief kleine hoeveelheden nauwkeurig gedoseerd moeten worden.

Onze oplossing

Speciaal voor deze opgave presenteert Intercontrol een nieuwe generatie additive flowmeters en doseerblokken met de volgende kenmerken:

- Geschikt voor laag- en hoogvisceuse vloeistoffen
- Meetbereiken vanaf 0,02 liter/uur
- Opgebouwd of gescheiden display
- Weergave totaal en actueel debiet
- Grote turn-down ratio
- Drukbestendigheid tot 420 bar
- ATEX EEx.ia & EEx.d
- RVS-316
- 24 V.DC. of batterij gevoed (10 jaar)
- DIN-3.1B certificaten

Wie zijn wij?

Intercontrol is uw leverancier van sensoren voor doorstroming, niveau, druk en temperatuur. Onze enthousiaste productspecialisten informeren u graag.

info@intercontrol.euwww.intercontrol.eu– T03/283 81 60

12:33 Gepost door www.intercontrol.eu | Permalink |  Facebook |

Digitale uitlezing: universele paneelmeters geschikt voor alle gangbare meetsignalen

De toepassing

Bij het beheren van industriële installaties is het voor de operator belangrijk dat de beschikbare informatie helder weergegeven wordt en dat bij afwijkende situaties direct een alarmering met actie volgt. Door de grote diversiteit aan processignalen waren er tot voor kort ook verschillende paneelmeters noodzakelijk, waardoor het overzicht verloren ging.

Onze oplossing

Juist voor deze opgave biedt Red Lion Controls u een serie uniforme paneelmeters, welke geschikt zijn voor de meest gangbare signalen. Deze moderne digitale displays met modulaire opbouw bieden u de mogelijkheid om orde te scheppen, uw bedrijfsvoering te verbeteren en uw rendement te verhogen.

Enkele kenmerken

- Leverbaar van mini-counter tot XXL display met 4” LED digits.
- Geschikt voor alle gangbare industriesignalen
- Modulair uitbreidbaar met relais- of communicatiekaarten.

Wie zijn wij?

Intercontrol is uw leverancier van industriële displays en sensoren voor doorstroming, druk, niveau en temperatuur. Een enthousiast team van specialisten informeert u graag over de Red Lion producten.

info@intercontrol.euwww.intercontrol.eu– T03/283 81 60 

12:29 Gepost door www.intercontrol.eu | Permalink |  Facebook |

Flens manchetten en safety shield

www.ramco-safetyshields.comDe toepassing:

Veiligheid in de scheepvaart heeft de hoogste prioriteit. Aan boord van schepen worden leidingen, pijpverbindingen en afsluiters nu eenmaal zwaar belast en zelfs bij een goede staat van onderhoud is er nog altijd een kans op lekkende afdichtingen. Omdat in deze omgeving de kleinste lekkage al gauw tot persoonlijk letsel en/of grote materiële schade kan leiden, moet ieder risico tot het minimum beperkt worden.

Onze oplossing:

Juist voor deze opgave zijn de Safety Shields van Ramco ontwikkeld: Manchetten en beschermhulsen geschikt voor diverse toepassingen en passend op vele componenten, zoals afsluiters, kijkglazen en flenzen. De Ramco Safety Shields zijn leverbaar in verschillende materialen, zoals bestendig transparant kunststof, gepantserd kevlar en solide roestvaststaal. Ramco Safety Shields voorkomen dat bij lekkage het uittredende produkt in ongewenste richtingen wegspuit en leiden zodoende het gevaar veilig af in verticale richting.

Wie zijn wij?

Intercontrol is uw leverancier van technieken ter verhoging van efficiëncy en veiligheid in industriële omgevingen. Een enthousiast team van specialisten informeert u graag over de Ramco Safety Shields (en onze overige producten).

info@intercontrol.euwww.intercontrol.eu– T03/283 81 60

12:25 Gepost door www.intercontrol.eu | Permalink |  Facebook |

Lekdetectie verf voor bazen en zuren

ramco-safetyshields.comDe toepassing:

Bij de inbedrijfstelling van een chemische installatie is het garanderen van lekdichtheid een tijdrovende en kostbare arbeid. Alle relevante appendages, pijpverbindingen en lasnaden moeten daarbij grondig op mogelijke lekkage gecontroleerd worden. Iets dat zeker bij een complexe installatie niet eenvoudig is.

Onze oplossing:

Speciaal voor deze toepassing introduceren wij u On-Guard detectieverf. Een heldere en duurzame verf, die al bij de kleinste lekkage of emissie van product verkleurt tot een fel contrasterende signaalkleur. Bij zuren van geel naar helrood, bij basen van wit naar donkerblauw. Zelfs bij lekkages die zo gering zijn dat conventionele detectiemiddelen ze niet kunnen waarnemen. On-Guard biedt u de mogelijkheid om uw installatie continue op zelfs de meest moeilijk bereikbare plaatsen te bewaken.

Wie zijn wij?

Intercontrol is dé specialist op het gebied van technische veiligheidscomponenten voor de industrie. Een enthousiast team informeert u graag over de lekdetectieverven van On-Guard (en onze overige producten).

info@intercontrol.euwww.intercontrol.eu– T03/283 81 60

12:22 Gepost door www.intercontrol.eu | Permalink |  Facebook |

Flowmeter: ultrasone debietmeter meet door de wand heen

www.micronicsflowmeters.comAls u slechts incidenteel het debiet in uw installatie moet controleren, maar het te ingrijpend is om het bestaande leidingsysteem te openen, biedt de serie portable en stationaire ultrasone doorstromingsmeters van Micronics een praktische oplossing.

Deze bijzondere sensoren meten van buitenaf, dus door de leidingwand heen, het debiet. Bij vrijwel ieder leidingmateriaal is een goed contact met de buiswand vaak al voldoende voor een betrouwbare meetwaarde. De Micronics meters zijn geschikt voor zowel schone, heldere vloeistoffen als vloeistoffen met vaste deeltjes of gasbellen (afhankelijk van het meetprincipe).

De flowmeters zijn toepasbaar bij leidingen van 13 tot 5.000 mm. Kenmerk van goed gereedschap is het bedieningsgemak, daarom zijn de sensoren binnen enkele minuten klaar voor gebruik. Logische software leidt u eenvoudig door de programmering, waarbij de meest voorkomende parameters al als keuzevariant te selecteren zijn. Snelspansystemen aan de clamp-on sensoren vereenvoudigen de montage.

Intercontrol is uw leverancier van sensoren voor doorstroming, druk, niveau en temperatuur. Een enthousiast team van specialisten informeert u graag over de Micronics doorstromingsmeters.

info@intercontrol.be

12:16 Gepost door www.intercontrol.eu | Permalink |  Facebook |

Niveaumeting: MagWave bypass niveaumeters met analoog uitgang

www.ktekcorp.comDe toepassing:

De chemie en petrochemie mag niet meer op enkelvoudige systemen vertrouwen en daarom is reduntantie hier inmiddels een vanzelfsprekendheid. Helaas betekent deze verhoogde veiligheid meestal ook een forse extra kostenpost omdat er vaak aanvullende procesaansluitingen voor nodig zijn.

Onze oplossing:

De nieuwe MagWave-serie niveaumeters van K-Tek geeft het begrip “redundantie” echter een hele nieuwe dimensie. Heel slim is namelijk een bewezen peilbuis met magnetostriktieve transmitter aangevuld door een extra meetkamer waarin een volledig gescheiden geleide-radar is geplaatst. Zodoende kan voor deze veilige, compacte mix met slechts twee normale procesaansluitingen volstaan worden.

Wie zijn wij?

Intercontrol is dé specialist op het gebied van sensoren voor doorstroming, druk, niveau en temperatuur. Een team van enthousiaste produktspecialisten informeert u graag over onze redundante niveaumeters (en onze overige producten).

info@intercontrol.euwww.intercontrol.eu– T03/283 81 60

12:14 Gepost door www.intercontrol.eu | Permalink |  Facebook |

Niveaumeting: ultrasone niveaumeter voor vaste en vloeistoffen

www.ktekcorp.comAlgemeen:

Daar waar traditionele ultrasone niveaumeetsystemen regelmatig falen ten gevolge van starre signaalverwerking, bewijst K-Tek met de nieuwe KSonik serie weer zijn innovatieve aard. Dankzij pro-actieve sensoraansturing en uiterst slimme signaalverwerking is de inzetbaarheid van deze meettechniek enorm verbreed.

De techniek:

De K-Sonik niveaumeters zijn uitgerust met het nieuwe Automatic Gain & Power Control systeem. Een techniek waarbij de pulsenergie naar de ultrasone sensoren voortdurend tot de kritische ondergrens wordt teruggebracht en, zodra de terugkerende echo te zwak voor verwerking is, weer met een kleine stap wordt opgevoerd. Door dit actief pendelen ontstaat een zeer smalle ultrasone meetstraal waarmee valse echo's voorkomen worden.

Deze bijzondere niveaumeter zoekt dus continue de “pijngrens” op en past zich zodoende aan de vullingsgraad van de tank of silo aan.

Wie zijn wij?

Intercontrol is dé sensorenspecialist op het gebied van doorstroming, druk, niveau en temperatuur. Een enthousiast team van specialisten informeert u graag over deze nieuwe KSonik niveaumeters (en onze overige producten).

info@intercontrol.euwww.intercontrol.eu– T03/283 81 60 

12:10 Gepost door www.intercontrol.eu | Permalink |  Facebook |

Niveaumeting: Magnetostriktieve niveaumeter voor vloeistoffen

www.ktekcorp.comDe Techniek

Met de AT-500 serie niveaumeters neemt K-Tek wéér een voorsprong op zijn concurrenten. Deze volledig nieuwe sensoren bieden u een meetwaarde tot op de millimeter bij een uitstekende lineariteit en een hoge resolutie. De combinatie met de solide en uiterst compacte RVS behuizing maakt dit instrument bij uitstek geschikt voor de zwaarste toepassingen in de procestechniek.

Grondslag voor deze perfectie is de magnetostriktieve looptijdmeting, waarbij met grote precisie het tijdsverschil tussen het verzenden en ontvangen van een puls wordt geregistreerd. Moderne digitale verwerkingstechnieken vormen deze meetwaarde daarna om tot een genormeerd 2-draads analoog uitgangssigaal.

Calibratie of fijnregeling on site is mogelijk zonder de sensor te openen. Met behulp van de bijgeleverde magneetstaaf kunt u “zero, span en DAC-trim” met grote precisie instellen, zonder dat u inbreuk op de integriteit van de behuizing maakt.

Wie zijn wij?

Intercontrol is dé specialist op het gebied van sensoren voor doorstroming, druk, niveau en temperatuur. Een enthousiast team van specialisten informeert u graag over deze bijzondere doorstromingsmeters (en onze overige producten).

info@intercontrol.euwww.intercontrol.eu– T03/283 81 60

12:09 Gepost door www.intercontrol.eu | Permalink |  Facebook |

Flowmeter: ovaalrad debietmeter

www.macnaught.com.auDe toepassing

Voor het meten van vloeistoffen met wisselende viscositeit is het ovaalradmeetprincipe een uitstekende oplossing. Deze ongecompliceerde flowmeters bieden een goede nauwkeurigheid bij een lage drukval. Vaak is een geringe statische voordruk al voldoende voor het betrouwbaar functioneren, waardoor kostbare pompsystemen uitgespaard kunnen worden.

De techniek

De Macnaught ovaalradmeters zijn leverbaar in roestvast staal, aluminium of een hoogwaardige kunststof. De procesaansluiting is naar keuze binnendraad of normflens. Ook zijn de flowmeters standaard voorzien van een puls- of analoog uitgangssignaal en kan er optioneel een digitaal display of opgebouwd mechanisch telwerk meegeleverd worden.

Wie zijn wij?

Intercontrol is dé specialist op het gebied van sensoren voor druk, doorstroming, niveau en temperatuur. Een enthousiast team informeert u graag over de Macnaught doorstromingsmeters (en onze overige producten).

info@intercontrol.euwww.intercontrol.eu– T03/283 81 60

11:53 Gepost door www.intercontrol.eu | Permalink |  Facebook |

Flowmeter: brandstofverbruik voor bussen en vrachtwagens

www.diveko.atAls wagenparkbeheerder wilt u de middelen hebben om het brandstofverbruik verder terug te dringen en uw medewerkers een economische rijstijl bij te brengen. Regelmatige chauffeurstrainingen zijn natuurlijk een goede methode, maar een continue meet- of bewakingssysteem zou misschien een beter resultaat geven. Chauffeurs zijn tenslotte ook maar mensen.

Speciaal hiervoor bieden wij u ons “online fuel-efficiëncy monitoring system”. Een slimme combinatie van een brandstofmeter met een GPS telemetrieunit, waarmee u via ons webportaal alle voertuigen continue kunt volgen.

Enkele kenmerken:

- Weergave brandstofverbruik en rijstijl per voertuig en totale vloot
- Meting d.m.v. nauwkeurige brandstofmeter (geen meetwaarde via ECU)
- Systeem ook geschikt voor oudere voertuigen zonder CAN-bus
- Vergelijking gemeten verbruik met tanktotalen
- Visualisatie route en actuele positie voertuig
- Meting rijstijl d.m.v. 3G acceleratie-sensor
- Melding bij afwijken van geplande route
- Registratie rij-, rust- en wachttijd
- Grafieken en exportbestanden
 
info@intercontrol.euwww.intercontrol.eu– T03/283 81 60
 

11:49 Gepost door www.intercontrol.eu | Permalink |  Facebook |

Hydrostatische druksensoren of drukstransmitters

De toepassing

Druksensoren zijn in de scheepvaart, offshore- en baggerindustrievan groot belang voor een goede meting van de diepgang of het niveau. Betrouwbaarheid onder rauwe omstandigheden, lage onderhoudskosten en nauwkeurigheid zijn bepalende factoren voor het rendement. Speciaal voor deze opgave biedt Intercontrol een gevarieerd programma instrumenten.

Kenmerken

- Meetbereiken vanaf 0,4 mtr H2O
- Capacitief meetelement.
- Meetnauwkeurigheid vanaf 0,125% FSO
- Overbelastbaar tot 800%
- Keramische sensor.
- Wetted parts RVS 316T / optioneel CuNiFer
- Hoge chemische bestendigheid.
- Temperatuurgecompenseerd van 0° tot 80°C

Wie zijn wij?

Intercontrol is dé specialist op het gebied van sensoren voor doorstroming, druk, niveau en temperatuur. Een enthousiast team van specialisten informeert u graag.

info@intercontrol.euwww.intercontrol.eu– T03/283 81 60

11:37 Gepost door www.intercontrol.eu | Permalink |  Facebook |

Niveaumeting: 3D inhoudsmeting

www.apm-solutions.comDe toepassing

In opslaghallen en silo’s ligt vaak een behoorlijke hoeveelheid ongeregistreerde voorraad omdat traditionele niveaumeters de hoogte van het materiaal op één enkel punt bepalen en niet het volledige oppervlak aftasten. Daardoor is de logistieke planning vaak inefficiënt en is een deel van de voorraad “dood kapitaal”.

De oplossing

De 3D scanners van Intercontrol bieden een realistische meting van het werkelijke volume. Deze nieuwe techniek is gebaseerd op een slimme combinatie van laagfrequente zenders en ontvangers waarmee een visualisatie geboden wordt van de exacte inhoud. En voorraadbepaling die gebaseerd is op exacte feiten verhoogt de efficiency en verbetert de kostenbeheersing.

Wie zijn wij?

Intercontrol is dé specialist op het gebied van industriële sensoren voor doorstroming, druk, niveau en temperatuur. Een enthousiast team van specialisten informeert u graag over de 3D scanners.

info@intercontrol.euwww.intercontrol.eu– T03/283 81 60

11:35 Gepost door www.intercontrol.eu | Permalink |  Facebook |

Niveaumeting: laser niveaumeter voor kunststof granulaat of pellets

www.ktekcorp.comDe toepassing:

Het inbedrijfstellen van traditionele niveaumeters voor silo’s zoals de vrije radar of ultrasone meetsystemen is een tijdrovende klus. Niet zelden zijn uw mensen uren lang bezig om een bevredigend resultaat te krijgen, waarbij lange termijn stabiliteit in verband met het “werken” van de silo niet altijd gewaarborgd is.

Onze oplossing:

De LM80 laserniveaumeter van K-Tek biedt u een puntmeting tot onder in het laagste punt van de conus en is met behulp van de geïntegreerde pointer binnen 5 minuten uit te richten. De meting wordt niet verstoord door interne constructies of onregelmatigheden op de inwendige silowand, zoals bijvoorbeeld lasnaden. De LM80 sensor is kleuronafhankelijk en standaard Ex-gecertificeerd conform ATEX II 3G Zone 1 & II 2D Zone 21.

Wie zijn wij?

Intercontrol is dé specialist op het gebied van industriële sensoren voor doorstroming, druk, niveau en temperatuur. Een enthousiast team van productspecialisten informeert u graag over onze LM80 laserniveaumeters en onze overige producten.

info@intercontrol.euwww.intercontrol.eu– T03/283 81 60

11:27 Gepost door www.intercontrol.eu | Permalink |  Facebook |

Flowmeting: vlotterdebietmeter, variable area of rotameter

www.meister-flow.comHerkent u dit?

U wilt de doorstroming van vloeistoffen, smeermiddelen of gassen in uw installatie continue bewaken en zou een flowindicatie ter plekke goed kunnen gebruiken. De oplossing moet daarbij wel betaalbaar zijn, zonder dat u aan kwaliteit wilt  inboeten.

Onze oplossing:

Juist hiervoor leveren wij de flowmeters en -schakelaars van Meister. Een serie instrumenten voor laag- of hoogviskeuze vloeistoffen en voor gassen. Onder rauwe omstandigheden bewijst Meister zijn kwaliteit. Uitvoeringen in RVS-316 of vernikkeld messing voorzien van waterdichte connector en leverbaar in meetbereiken van 0,005 tot 150 l/min. De duidelijke aflezing van het debiet wordt gegarandeerd door het magneetgekoppelde wijzersysteem of de op het meetglas geëtste schaalaanduiding. Als optie zijn onder meer extra contacten of Ex-gecertificeerde modellen leverbaar.

Wie zijn wij?

Intercontrol is dé specialist op het gebied van sensoren voor doorstroming, druk, niveau en temperatuur. Een enthousiast team van productspecialisten informeert u graag over de Meister doorstromingsmeters en -schakelaars (en over onze andere sensoren).

info@intercontrol.euwww.intercontrol.eu– T03/283 81 60

 

11:25 Gepost door www.intercontrol.eu | Permalink |  Facebook |

Flowmeter: ultrasone clamp-on debietmeter

Als u slechts incidenteel het debiet in uw installatie moet controleren, maar het te ingrijpend is om het bestaande leidingsysteem te openen, biedt de serie portable en stationaire ultrasone doorstromingsmeters van Micronics een praktische oplossing.

Deze bijzondere sensoren meten van buitenaf, dus door de leidingwand heen, het debiet. Bij vrijwel ieder leidingmateriaal is een goed contact met de buiswand vaak al voldoende voor een betrouwbare meetwaarde.

De Micronics meters zijn geschikt voor zowel schone, heldere vloeistoffen als vloeistoffen met vaste deeltjes of gasbellen (afhankelijk van het meetprincipe). De flowmeters zijn toepasbaar bij leidingen van 13 tot 5.000 mm.

Kenmerk van goed gereedschap is het bedieningsgemak, daarom zijn de sensoren binnen enkele minuten klaar voor gebruik. Logische software leidt u eenvoudig door de programmering, waarbij de meest voorkomende parameters al als keuzevariant te selecteren zijn. Snelspansystemen aan de clamp-on sensoren vereenvoudigen de montage.

Intercontrol is uw leverancier van sensoren voor doorstroming, druk, niveau en temperatuur. Een enthousiast team van specialisten informeert u graag over de Micronics doorstromingsmeters.

 

 

info@intercontrol.euwww.intercontrol.euT03/283 81 60

 

 

 

 

 

11:14 Gepost door www.intercontrol.eu | Permalink |  Facebook |

Biogas debietmeter

www.racine.comHet debiet van ongeconditioneerd, nat biogas meten is doorgaans moeilijk. Vaak worden mechanische doorstromingsmeters toegepast, maar deze vergen continue onderhoud of blokkeren simpelweg. Bij sensoren die berusten op het thermische meetprincipe wordt de meting weer door vocht of een wisselende samenstelling van het gas beïnvloed.

Intercontrol levert voor deze lastige taak de Racine biogas flowmeters die berusten op een combinatie van het beproefde vortex meetprincipe met een ultrasoon aftastsysteem. Deze slimme mix maakt het mogelijk om zonder bewegende delen zelfs een natte, pulserende biogasstroom over een groot meetbereik betrouwbaar te registreren.

Kenmerkend is de bijzonder lage drukval. Daarnaast zijn deze meetinstrumenten vanzelfsprekend ATEX gecertificeerd en zijn de toegepaste materialen bestand tegen de chemische agressiviteit van biogas.

Intercontrol is dé specialist op het gebied van industriële sensoren voor doorstroming, druk, niveau en temperatuur. Met onze ruime ervaring in levering van flowmeters voor biogas, bieden wij ook voor uw toepassing de juiste oplossing.

Een enthousiast team van productspecialisten informeert u graag over de Racine biogasmeters.

info@intercontrol.euwww.intercontrol.eu– T03/283 81 60

11:08 Gepost door www.intercontrol.eu | Permalink |  Facebook |

Perslucht debietmeter of flowmeter

www.schmidttechnology.dePerslucht is voor industriële bedrijven een kostbaar bedrijfsmiddel en vaak is het onduidelijk waar de kosten ontstaan: Wat is het verbruik per afdeling? Hoeveel lekkage zou er zijn? Is er overcapaciteit?

Om inzicht te krijgen in het probleem is het plaatsen van flowsensoren onvermijdelijk, want alleen door een nauwkeurige meting kunt u de vinger op de zere plek leggen. De sensoren hiervoor moeten dan wel over bijzondere eigenschappen beschikken, want u wilt tenslotte niet alleen de maximale doorstroming meten, maar ook de kleinste lekstromen. Verder moeten de instrumenten niet afhankelijk zijn van druk- of temperatuurschommelingen, simpel in te bouwen en betaalbaar.

Al deze eigenschappen vindt u bij de nieuwe thermische stromingssensoren van Schmidt: Instrumenten met de volgende kenmerken:

- stromingssnelheid tot max. 200 m/sec.
- systeemdruk max. 25 bar.
- druk- en temperatuuronafhankelijk.
- geïntegreerde temperatuurmeting.
- lineair uitgangssignaal.

Wie zijn wij?

Intercontrol is uw leverancier van sensoren voor doorstroming, niveau, druk en temperatuur. Onze enthousiaste productspecialisten informeren u graag over de luchtstromingssensoren van Schmidt Technology.

info@intercontrol.euwww.intercontrol.eu– T03/283 81 60

 

11:02 Gepost door www.intercontrol.eu | Permalink |  Facebook |